Trpedia

Trpedia

Arama Motorları Bilgi Paneli İçin Güvenilir Kaynaklar Aranıyor..

Doğru ve Güncel Bilgi İçin Trpedia'ya hoşgeldiniz..

MasterChef konuğu Fisun Ercan gündemdeki isimler arasında yer alıyor. Kanadalı Türk şef Fisun Ercan’ın hayatı, kariyeri ve kitapları ile izleyicilerin dikkatinden kaçmadı. Peki, Fisun Ercan kimdir, kaç yaşında, nereli? MasterChef konuğu Şef Fisun Ercan kitapları

FİSUN ERCAN KİMDİR, ASLEN NERELİ?

Fisun Ercan kendi internet sitesinde hayatı ve kariyerini şu şekilde anlatıyor:

Türkiye’nin Ege kıyısında Seferihisar adında küçük bir köyde doğdum. Babam gerçek bir yemek tutkunudur ve insanlara o kadar doyana kadar yemek yedirmeyi sever ki tabaklarına yemek koymayı bırakması için ona yalvarırlar! Annem harika bir ev aşçısıdır; yaratıcı, hassas ve detaycıdır. Çocukluğumda evimizdeki tipik bir gün, babamın akşam yemeğinde ne yiyeceğimize dair verdiği brifing ile mutfakta başlardı. Köyde küçük bir pazarı vardı ve yemeğe olan düşkünlüğüyle bilindiği için çiftçiler en iyi ürünlerini, balıkçılar da günün avını canlı olarak ona getirirlerdi. Tavuk ya da kuzu gibi küçük hayvanlar bahçemizde anneannem ya da babam tarafından kesilir ve annem tarafından parçalanırdı. Yumurtalar ve süt eve geldiklerinde hala sıcaktı, balıklar hala mutfak tezgahında hareket ediyordu… Annemin bir gün enginarların aynı gün toplanmadığı için yeterince yumuşak olmadığından şikayet ettiğini bile hatırlıyorum!

Üniversite için şehre taşındığımda, büyük şehirlerdeki insanların taze ürünlere kolayca ulaşamamasına çok şaşırmıştım. Beni en çok şok eden şey, eskiden canlı ve sıcak gördüğüm her ürünün artık ölü ve donmuş olmasıydı! Neyse ki her hafta sonu ailemin yanına gidip o hafta için çantamı doldurabiliyor ve tüm arkadaşlarıma yemek pişireceğim mütevazı öğrenci evime geri getirebiliyordum.

Yıllar sonra profesyonel olarak yemek yapmaya başlasam da hayatım hep yemek odaklıydı. Ekonomi ve Finans okurken, sürekli en iyiyi aradığımı bildikleri için arkadaşlarım ve ailem için gayri resmi bir restoran rehberi olarak hizmet ettim. Üniversiteden sonra Türkiye’yi gezerek ülkenin saymakla bitmeyen yöresel lezzetlerini keşfettim.

FİSUN ERCAN KİTAPLARI

Kızımla birlikte Montreal’e taşındığımda önce bilgisayar programcılığı okudum ve birkaç yıl bilgisayar programcısı olarak çalıştım. Yemeğin hayatımda oynadığı önemli rolü fark ettikten sonra büyük bir U dönüşü yaptım ve aşçılık okuluna gittim. Eşim ve arkadaşlarım beni bir restoran açmaya teşvik ettiğinde zaten bir catering şirketim vardı. Finans ve bilgisayar programcılığında çalıştıktan sonra hayatımın üçüncü bölümü başladı. Artık şeftim.

Fisun Ercan, Türk mutfağının Montreal, Quebec’teki en iyi örneklerini sunan bir şef, yemek kitabı yazarı ve yemek eğitmenidir. Restaurant Su ilk olarak 2005 yılında yemek işine yer sağlamak için açıldı. İlk restoranının başarısıyla yetinmeyen Fisun Ercan, Mayıs ayında Barbounya’yı açtı ve şu anda 2011 sonbaharında yayınlanan Su, La cuisine Turque de Fisun Ercan’ı takip edecek ikinci bir yemek kitabı üzerinde çalışıyor.

Related Post

Leave a Comment